Winnaars van het zaalvoetbaltoernooi Bayern Munchen.
Winnaars van het zaalvoetbaltoernooi Bayern Munchen. Foto: Willem Oosterhof

Vrienden van Texel'94 toernooi

Sportiviteit en gezelligheid op het zaalvoetbaltoernooi van de Vrienden van Texel'94 dit weekend in de TXL sporthal.

De jo7(mini's) begonnen zaterdag om 9:00 uur. Om 10.00 was het de beurt aan de Jo 9. Het toernooi, gesponsord door de Vrienden van Texel'94 en georganiseerd door Joost en Lilian Brouwer, was een succes. Deelnemers Liverpool, Arsenal, Everton en Oosterend maakten er een sportief en gezellig toernooi van. Ouders, opa's, oma's en andere belangstellende waren in groten getale naar de sporthal gekomen om de kinderen aan te moedigen.

De verschillen waren over het algemeen niet erg groot, lang bleef in het ongewisse wie de finale zou spelen. Uiteindelijk troffen Liverpool en Arsenal elkaar in de finale. Liverpool bleek het sterkste te zijn en eiste de beker voor zich op.

De zinderende finale was tekenend voor het toernooi dat zondagmiddag van start ging voor jo11. Alle voetballertjes van Texel'94 in de Texelse competitie onder de 11 gaven acte de presence. Het toernooi verliep vlekkeloos, scheidsrechter Joost Brouwer had na afloop 45 wedstrijdjes gefloten. Hij hoefde het gehele toernooi de wedstrijden te begeleiden in plaats van te leiden. Uiteindelijke winnaar Bayern Munchen die de fel bestreden beker uit handen van Lilian Brouwer mocht ontvangen. Bayern Munchen die het hele seizoen al uitstekend op toernooien voor de dag komt. Tweede werd Schalke '04. Maar de uitslag had net zo goed andersom kunnen zijn, zo weinig ontliepen de ploegen elkaar. Dat was de hele dag het geval. Grote uitslagen werden niet genoteerd, ploegen hielden elkaar meestal in evenwicht.