De Krim gaat verjaardagsjaar in met omzet van €30 miljoen

De Krim, dat dit jaar haar vijftigste verjaardag viert, heeft een uitstekend jaar achter de rug. De omzet komt uit op bijna €30 miljoen (vorig jaar 29). Na jaren van nieuwe projecten ligt de nadruk de komende jaren op de interne organisatie en de vervanging en renovatie van algemene voorzieningen.

Dat stelde Krim-directeur Iwan Groothuis maandag tijdens de gecombineerde nieuwjaarsreceptie van De Krim en het Texels Ondernemers Platform (TOP). De afgelopen jaren kwamen er onder meer nieuwe villa's in De Koog (de laatsten worden het eerste kwartaal afgerond), kwam er een nieuwe speelhal, een nieuw zwembad, nieuwe chalets op De Krim en natuurlijk de Evenementenhal. Bij vervanging en renovatie moet men denken aan wegen, daken, toiletgebouwen, wifi en elektra. "Sinds mijn komst in 2003 is veel aandacht besteed aan en geïnvesteerd in de faciliteiten op onze locaties. Na ruim zestien jaar intensief gebruik, zullen bijvoorbeeld centrale faciliteiten als de receptie, en de restaurants een opknapbeurt moeten krijgen", sprak Groothuis de aanwezigen toe. Komend jaar zal verder in het teken staan van de verjaardag met onder meer een open dag op 9 mei.

Groothuis ging verder nog in op hoogtepunten en dieptepunten in het afgelopen jaar. "Complimenten aan zowel Osg als de mensen achter de Texel Academy voor de gezamenlijke inspanningen om jonge mensen middels het wonen, leren en werken plan een toekomst op Texel te bieden in een aantal sectoren waar een nijpend personeelstekort is." Dieptepunt was voor de Krimdirecteur het proces rond de besluitvorming rond de toeristenbelasting.