Dit verlaten koepeltentje troffen mountainbikers zondag aan in de Dennen.
Dit verlaten koepeltentje troffen mountainbikers zondag aan in de Dennen. Foto: Gerard Timmerman

Verlaten tentje in de Dennen roept vraagtekens op

Het is niet de tijd van het jaar om in een tent te slapen, desondanks wordt er (wild)gekampeerd in het bos. Mountainbikers troffen de tent zondag aan in het bos nabij het ATB-pad tussen de Randweg en de Biesbosweg.

De tent stond er vermoedelijk al een poosje en was verlaten. Met achterlating van allerlei spullen, zoals een stel schoenen, een slaapzak, matrasje en andere zaken. Overigens niets concreets dat naar de eigenaar zou kunnen leiden. Staatsbosbeheer zou de tent maandag opruimen.

Wildkamperen is niet toegestaan, maar komt wel steeds vaker voor. In campers, maar ook backpackers die ergens in het bos in hun tentje bivakkeren. De gemeente, Nationaal Park Duinen van Texel, Staatsbosbeheer en de politie hielden afgelopen zomer een gezamenlijke actie om paal en perk te stellen aan het wildkamperen.

Met extra voorlichting worden de wildkampeerders geïnformeerd over het verbod op wildkamperen en de camperplaatsen op Texel. Daarnaast werden wildkampeerders tijdens drukke weekenden, zoals Hemelvaart en Pinksteren, beboet wanneer zij overnachten op plekken waar dit niet is toegestaan. Het verbod is ingevoerd voor het behoud van de natuur.