Het 'vliegend tapijt' in de TXL Sporthal.
Het 'vliegend tapijt' in de TXL Sporthal. Foto: Gerrit Verhoeven

Veel plezier tijdens gymfestijn

Een 'vliegend tapijt' aan het plafond, een opblaasbare stormbaan en een 'slackline' (een strak gespannen lint van vijf cm breed) waar de jeugd balancerend overheen moest gaan.

Het waren een aantal nieuwe onderdelen bij het jaarlijkse Mega Fun Gym Festijn dat donderdag voor het eerst in de nieuwe TXL Sporthal in Den Burg werd gehouden. De nieuwe sporthal biedt voor gymmen meer mogelijkheden dan Ons Genoegen had, waardoor er nu nieuwe onderdelen aan het spektakel toegevoegd konden worden.

Er deden circa 250 kinderen mee aan het festijn en die hadden het allemaal prima naar hun zin. In totaal waren elf banen uitgezet waarop de kinderen zich telkens zeven minuten mochten uitleven, waarna er werd gewisseld van baan. Het ging er allemaal enthousiast en met plezier aan toe. De zaal was eerst bestemd voor kinderen van groep 3,4 en 5 van de basisscholen en later voor groep 6,7,8 en het voortgezet onderwijs. De klimwand in de nieuwe sporthal werd ook voor het eerst gebruikt tijdens het festijn.

Het Mega Fun Gym Festijn was georganiseerd door Sportstichting Texel, de buurtsportcoaches en Gymvereniging Texel. Er hielpen ongeveer twintig mensen mee in de begeleiding, van wie diverse jongeren die eveneens meehielpen met opbouwen en afbreken van de toestellen. De opblaasbare stormbaan in de zaal kon de gymvereniging dankzij een gift van het Texelfonds opstellen.