Afbeelding
Foto: Arnold Langeveld

Respect

Geachte mevrouw Duinker, beste Lia,

Vaste lezers van de Texelse Courant kennen jou als onvermoeibare pleitbezorger van (Texelse) boerenbelangen. Onder de titel "Valse toon" gaf je een reactie op de Woelmuiscolumn in dit periodiek. Je verweet haar/hem gebrek aan respect, je noemde haar/hem arrogant, je beschuldigde Woelmuis van minachting en sarcasme met betrekking tot boeren en hun protestacties.

Mijn inziens is dit jouw interpretatie van haar/ zijn column en bovendien heeft zij/ hij vrijheid van meningsuiting, zoals gelukkig iedereen in ons land. Jij zult mèt mij van mening zijn, dat respect niet enkel voor agrariërs geldt. Daarom heeft het mij verwonderd, dat juist jij niet namens de protesterende Texelse boeren naar buiten hebt gebracht dat zij zich distantiëren van de misstanden die zich tijdens de eerste grote protestmanifestatie voordeden en die met de inhoud van het protest niets van doen hadden: wetteloosheid, onfatsoen, seksisme en met name respectloosheid, terwijl juist respect hoog in jouw vaandel staat.

In mijn oproep in de ingezonden brief van half oktober had ik boerinnen, boeren of hun vertegenwoordigers gevraagd afstand te nemen van dergelijk gedrag. Ik ben ervan overtuigd dat ook zij dit niet hebben gewild. Maar tot op heden heb ik daar helaas niets van vernomen.

Mogelijk heb jij mijn brief toentertijd over het hoofd gezien i.v.m. drukke werkzaamheden of vakantie of zo. Ik ben bereid die brief alsnog aan je toe te zenden. Laat even horen.

Johan Bokma,

Den Burg