Klaverjassen

Erik Boogaard en Ronald Eelman haalden de hoogste score in de derde speelronde van het Texels kampioenschap klaverjassen. In het algemeen klassement zijn de verschillen nog erg klein.

Erik Boogaard en Ronald Eelman waren in de vierde ronde goed op dreef. De punten werden vooral gepakt in de tweede (1987) en in de derde (2040) boom. Eelman en Boogaard haalden in totaal 7173 punten. In het algemeen klassement stijgen zij daarmee van twaalf naar negen. Lieuwe van der Veen en John Vlaming deden goede zaken in het klassement door tweede te worden. Na de eerste twee spelletjes zag het er voor deze geroutineerde kaarters nog helemaal niet zo goed uit, maar een slotakkoord van 2172 en 2180 punten bracht hen nog boven de 7000 punten. Zij haalden er 7047 en dat betekende weer een plekje winst in het klassement: van zes naar vijf. Hans Westdorp en Roel de Zwart pakten de derde plaats met 7001 punten en derden dat met drie constante scores van in de 1600 en één uitschieter van 1980. Zij klimmen daarmee naar de derde plaats in het algemeen klassement. Eric Jan Geus en Frans Bos werden vierde met 6774 punten. Met deze score nemen zij de leiding in het klassement over, zij het dat de voorsprong op de directe concurrentie te verwaarlozen is. Het gemiddelde was met 6354 punten aan de hoge kant. Er werden 28 marsen gespeeld.

In het algemeen klassement schurkt de top heel dicht tegen elkaar. Eric Jan Geus en Frans Bos leiden, maar de voorsprong op Muus Smit en Jos Veeger is slechts 16 punten. Daarachter staan Hans Westdorp en Roel de Zwart op een achterstand van 69 punten. Tiny Zwaneveld en Theo Witte staan vierde op 183 punten achterstand. Lieuwe van der Veen en John Vlaming maken de top-5 vol op een achterstand van 524 punten. Theoretisch zijn er nog elf van de veertien koppels in de race voor het kampioenschap. De strijd zal dus vermoedelijk pas op de laatste avond (in februari) worden beslist.