Waalenburg in 2019.
Waalenburg in 2019. Foto: Job Schepers

Expeditie Waalenburg

In Waalenburg kan men tijdens IVN StrunerKids, bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar, op zaterdagmiddag 11 januari mee op pad met de boswachter door dit gebied. De start is om 14:00 uur aan de Nieuwlanderweg 38, waar boerderij De Voorzorg stond.

Strunerkids wordt georganiseerd door natuurvereniging IVN en bestaat uit maandelijkse natuuractiviteiten voor basisschoolkinderen. De kinderen gaan het gebied in met een boswachter van Natuurmonumenten. IVN introduceert de activiteit als volgt: "Maar dat is toch geen bos, zou je denken. Dus wat doet een boswachter daar dan? Dat en veel meer kunnen we allemaal vragen tijdens de winterwandeling dwars door de polder. Je hebt zeker goed passende laarzen nodig, want misschien komen we wel slootjes tegen waar we doorheen moeten. De boswachter zal vertellen over de plantjes en beestjes die we tegenkomen.Waalenburg is een gebied waar je als Texelaars best trots op mag zijn!"

Deze gratis excursie is voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar, tot 8 jaar onder begeleiding van een ouder/verzorger. De start is om 14:00 uur aan de Nieuwlanderweg 38, waar vroeger boerderij De Voorzorg stond. Om 15:30 uur kunnen de kinderen opgehaald worden bij natuurboerderij Plassendaal aan de Zaandammerdijk 9.

Aanmelden is gewenst, dit kan door een mail te sturen naar texelsenatuurstruners@gmail.com