Rustige jaarwisseling op Texel, wel overlast van zwaar vuurwerk

Texel heeft over het algemeen een vrij rustige jaarwisseling achter de rug. Wel was er sprake van vuurwerkoverlast en waren op een paar plekken vernielingen.

Dat valt op te maken uit een korte rondgang langs instanties en betrokkenen over de jaarwisseling. De brandweer moest twee keer in actie komen; eerst voor een woning aan de Gravenstraat in Den Burg waar brand was ontstaan, nadat zwaar vuurwerk door de ruiten was gevlogen en later voor een brandje van een pallet en vuurwerkafval aan de Warmoesstraat. Bij de woning aan de Gravenstraat zorgde de zoon van de bewoonster ervoor dat het vuur gedoofd werd, voordat de brandweer er was. Daar waren ze hevig geschrokken dat er drie ruiten van het huis sneuvelden door vuurwerk.

Aan de Vuurtorenweg in De Cocksdorp werd met carbid geschoten wat tot een aantal meldingen van overlast leidde. Het carbidschieten eindigde op verzoek van de politie. In Den Burg was sprake van zwaar vuurwerk waar volgens ooggetuigen gebouwen letterlijk van trilden. Op Facebook was te lezen dat sommigen het vuurwerk ervoeren als overlast, anderen vonden 'dat het erbij hoorde'.

De gemeente kreeg melding van zes kapotte verkeersborden, vier opgeblazen straatkolkdeksels, een opgeblazen straatnaam (Zeebries), drie ontplofte containers en een door vuurwerk beschadigde boom. De twee houten poppen van boomstammen op de kruising van de Bernhardlaan en de Waalderstraat moesten het eveneens ontgelden. In de horeca verliep alles rustig tijdens de jaarwisseling.