Vittali-toernooi

Het Vittali-rapidschaaktoernooi dat op zaterdag 28 december in de Buureton werd gehouden trok 15 deelnemers. Winnaar van de hoofdgroep werd Jan Willem Duijzer uit Den Haag, die met 6 punten uit 7 partijen de hoofdgroep op zijn naam schreef.

Duijzer herhaalde daarmee zijn prestatie van vorig jaar toen hij het toernooi eveneens wist te winnen. Hij bleef daarmee een punt voor op Dick van Barneveld, die op zijn beurt met een score van 5 punten verrassend Jaap Dros en Wim Boom een half puntje voorbleef. Winnaar van de tweede groep werd de Belgische schaker Johan Taeke van Lingen legde beslag op de tweede plaats en Jon van Dorsten greep de derde plaats.

Organisator Jaap de Wijk gaat zich beraden op een ander tijdstip voor het toernooi omdat eind december een flink aantal eindejaarstoernooien wordt georganiseerd in de provincie. Door deze concurrentie is het moeilijk is landelijke schakers naar het eiland te krijgen omdat de reis naar de andere toernooien een stuk korter is.

Desondanks was het een bijzonder gezellig toernooi, met een mooi deelnemersveld in de hoofdgroep.

Uitslagen hoofdgroep: 1. J.W.Duijzer 6 punten uit 7 partijen 2. D. Van Barneveld 5 pnt. 3/4. J. Dros en W.Boom 4pnt. 5. H. Perez Garcia 3,5 pnt. 6. G.Both 3pnt. 7. J.de Wijk 1 pnt. 8. G. Postma 0

Groep B:1. J.v.d. Broeck 5 pnt. Uit 6 partijen 2. T. van Lingen 4 pnt. 3. J. van Dorsten 3,5 pnt. 4. N. Kikkert 3 pnt. 5. C. van Heerwaarden 2,5 pnt. 6. E. Oostenburg 2 pnt. 7. D. Tjerkstra 1 pnt.