Het terrein van de voormalige Kompasschool in Den Burg.
Het terrein van de voormalige Kompasschool in Den Burg. Foto: Google Maps

Nieuw DownTown verrijst op de plek voormalige Kompasschool

Op het terrein van de voormalige Kompasschool aan de Beatrixlaan in Den Burg gaat woningbouwvereniging Woontij het nieuwe DownTown neer zetten.

Al geruime tijd wonen jongeren met een beperking in DownTown aan de Burgerhoutstraat in Den Burg. Binnen dit wooninitiatief kunnen bewoners met een zorgvraag, met behulp van een ondersteunend netwerk, zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven voeren.

De zorg en ondersteuning die de jongeren nodig hebben in dit project - dat ze zelf DownTown hebben genoemd - wordt verzorgd door de stichting DownTown Zorg, een stichting die door de ouders van de jongeren is opgericht.

Maar het pand aan de Burgerhoutstraat is te klein om aan de zorgvraag van jongeren op Texel te voldoen. Er kunnen maar zes bewoners wonen. Stichting Woontij kwam met het plan om een deel van het terrein van de voormalige Kompasschool aan de Beatrixlaan/hoek Molenstraat om te toveren tot het nieuwe Down Town. Een pand voor negen bewoners, ieder met een eigen appartement en gemeenschappelijke ruimtes voor iedereen. Woensdag 8 januari ondertekenen Jan van Andel van Woontij en de stichting DownTown Zorg de overeenkomsten voor hun samenwerking om het nieuwe DownTown mogelijk te maken.