Avond Sportraad

Verenigingen kunnen niet zonder vrijwilligers. De Texelse Sportraad houdt er op vrijdagavond 31 augustus een informatieavond over in Stayokay, aanvang 20:00 uur.

Zonder vrijwilligers geen vereniging. Zonder verenigingen geen sport op Texel of waar dan ook. Maar hoe kom je aan voldoende vrijwilligers? En welke vrijwilliger past bij jouw vereniging en welke taken verlang je van de vrijwilliger?

Op verzoek van de Sportraad geeft David Wijnperle van Kuperus en Co een presentatie over de vrijwilliger en hoe om te gaan met het probleem dat het aantal vrijwilligers terugloopt. Wat zijn stappen om te doorlopen bij de werving van vrijwilligers? Wat voor vrijwilliger zoekt de vereniging, wat heeft de vereniging te bieden aan de vrijwilliger, wat levert het hem of haar op en hoe zorg je als vereniging ervoor dat de vrijwilliger kiest voor jouw vereniging? Kuperus & Co helpt bij het versterken van vrijwilligersorganisaties. Tijdens de avond zal er ruimte voor discussie en zal er in kleine groepjes worden gewerkt om te komen tot meer inzicht in het omgaan met vrijwilligers en de werving hiervan.

Ook wordt de website van Texel Sporteiland gepresenteerd. Daarop komen websites van Texelse verenigingen te staan en de activiteiten die daarmee samenhangen.