Afbeelding
Foto:

Wie herkent zichzelf in dit portret?

Wie herkent zichzelf in dit portret? "Dame in klederdracht" is geschilderd door Tineke Nijman, één van de exposanten bij de nieuwe expositie die dinsdag is geopend in de Peperhof in Oosterend.

Nijman schilderde het portret vijf jaar geleden met Oosterend Present, maar weet niet meer wie ze heeft geschilderd. Ze wil het schilderij cadeau doen aan deze vrouw. Op de tentoonstelling die tot eind augustus is te zien ook kunst van Jack Betsema. Opvallende werken van zijn hand zijn onder meer portretten van Paul Kikkert en Aad van der Knaap. Verderop schilderijen van Gré Ruumpol-van den Berg, geboren op Zevenhuizen en naar Nijverdal verhuisd. Haar jeugdvriendin Marianne Momberg-Boon stimuleerde haar te gaan schilderen. Door een toeval hangen beider schilderijen nu naast elkaar op de expositie.

Sytske Dijksen toont haar "Jutsels", dieren en andere bijzondere voorwerpen van plastic en ander strandafval. De andere kunstenaars zijn Marja Keijser, Geert Bruin, Lenie Steffen, Dinus Bol, Douwe Bakker en Dirk Terpstra. Ze zijn lid van de kunstenaarsgroep TEEVA (Texels Enige Echte Vrije Academie), die al bestaat sinds 1974.

Te zien ook beelden van Ruud van der Wees uit Hilversum. "Beeldhouwen is mijn lust en mijn leven", vertelt hij.