Afbeelding
Foto: Eigen foto

Nieuwe uitdaging Björn Verduijn

Oud-Texelaar Björn Verduijn is aan een groot avontuur begonnen.

Na jaren actief te zijn geweest in het skimo- en skyrunningcircuit, waarbij hij succesvol deelnam aan diverse wedstrijden in onder meer Schotland, Engeland, Scandinavië, de Alpen en de Pyreneeën, heeft hij nu een nieuwe uitdaging gevonden: een fietstocht dwars door Zuid-Amerika, van het noordelijkste punt in Colombia, tot het zuidelijkste punt in Vuurland.

Björn neemt er ruim de tijd voor (3/4 à 1 jaar), want hij wil onderweg vooral veel zien en genieten. Hij wil echt de cultuur en de bevolking van de landen waar hij doorheen trekt leren kennen. Zijn route volgt zoveel mogelijk de rug van het Andesgebergte, waarbij hij af en toe over heel hoge toppen zal fietsen. Ook is hij van plan om in elk land een berg te beklimmen.

Op 6 juli is hij vertrokken naar Colombia, hij heeft een aantal dagen door een woestijngebied gefietst, bij hoge temperaturen en af en toe harde (tegen)wind. Op dit moment fietst Björn een route langs de kust van de Caribische Zee. Björn is te volgen via de Facebook-pagina "Lost in the Andes".

Afbeelding