Ayesha Mulder haalde in één jaar liefst drie zwemdiploma's. Donderdag zwom ze af in Calluna.
Ayesha Mulder haalde in één jaar liefst drie zwemdiploma's. Donderdag zwom ze af in Calluna. Foto: Gerard Timmerman

Liefst drie zwemdiploma's in 2019

Ayesha Mulder (7) is geregeld in zwemparadijs Calluna te vinden. In één jaar tijd haalde ze liefst drie zwemdiploma's.

Het is een drukte van belang donderdag in Calluna, waar tientallen kinderen zwemmen voor het diploma. Eén van hen is Ayesha, die voor haar C-diploma gaat. Nadat ze van de zomer al haar A- en haar B-diploma heeft gehaald. Best een prestatie, maar met goed resultaat.

Vraag aan Ayesha welke oefeningen ze precies allemaal moet doen? "Watertrappelen en de hurksprong, waarbij je in het water van beneden omhoog moet springen. Verder doen we de hoeksprong, borstcrawl, rug- en schoolslag."

Ze vertelt het alsof het niet is, maar als kind moet je het toch allemaal maar doen. Het resultaat is drie prachtige zwemdiploma's, maar vooral het gevoel dat je lekker kunt zwemmen.

Ayesha was niet het enige kind dat donderdag haar zwemdiploma haalde.

In Zwemparadijs Calluna werd onder leiding van zwemleerkrachten Colinda Vlaming en Joey Kikkert en onder toeziend oog van vele ouders, opa's en oma's en broers en zussen voor de tweede keer dit zwemseizoen afgezwommen voor het ZWEM ABC van de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Na een periode van hard werken waren deze keer in totaal 16 kinderen klaar om hun diploma te behalen. De zwemzaal zat gevuld met terecht trotse vaders, moeders, opa's, oma's, ooms, tantes en wat al nog niet meer. De spanning was om te snijden. Dit bleek gelukkig nergens voor nodig want alle kinderen werden door de gelicentieerde examinator, Joey Kikkert met een diploma beloond!

Onder luid applaus van alle toeschouwers slaagden de volgende kinderen voor hun diploma:

Voor het A-diploma: Anouar Cornelio, Boy Tervoort, Levi van der Slikke, Jilles Kruger, Jarno Smit, Ciske van der Velde, Roxy de Ridder

Voor het B-diploma: Armin Cornelio, Nigel van Eck, Lynn Wuis, Leroy Kieft, Wende Stiehl, Maren Sijbesma, Dalyssa Obando Azafeifa

Voor het C-Diploma: Ayesha Mulder en Lars Vonk