Rugediekzangers

Ze ontstonden tien jaar geleden tijdens de viering van 175-jarig bestaan van de polder Eierland en dat wordt komende zondag 22 december gevierd.

De 'Achter de Rugediekzangers' geven dan vanaf 19:30 uur ter gelegenheid van het tweede lustrum een jubileumconcert in de Waddenkerk in De Cocksdorp. Het koor begon tien jaar geleden met twintig mensen en dat aantal is het nog steeds al zijn er de afgelopen jaren wel diverse veranderingen geweest.

Het koor repeteert van oktober tot juni wekelijks op maandagavond in het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp. De keuze van de liederen is gevarieerd. In de zomervakantie zijn er geen repetities en is het koor tijdelijk in ruste. Volgens Corry Boon, die vanaf het begin bij het koor betrokken is, gaat het vooral om de gezelligheid met elkaar.

De Achter de Rugediekzangers hebben sinds kort in Rob Hodzelmans, afkomstig uit Limburg, een nieuwe dirigent en daar zijn ze blij mee. Hij heeft in Oosterend eveneens een koor onder zijn hoede. Het jubileumconcert in de Waddenkerk in de Kikkertstraat wordt zondagavond opgeluisterd met muzikale begeleiding van Jeanine Boon (dwarsfluit) en Astrid Witte (viool). Daarnaast wordt er gratis glühwein en chocomel geschonken.