Isa Schouwstra op balk
Isa Schouwstra op balk Foto: GVTexel

GV Texel vedette in opmars

Turnster Isa Schouwstra heeft lessen getrokken uit haar eerste wankele optreden in de competitie voor turnsters in de 3e divisie. Afgelopen zaterdag turnde ze haar 1e voorwedstrijd in deze derde divisie. In de vierkamp kwamen de uitvoeringscijfers over het algemeen hoger uit en was er een lichte tegemoetkoming gedaan aan de moeilijkheidswaarde van enkele oefeningen. In het sterke deelneemsters veld werd ze uiteindelijk 16e.

Een hoge eindrangschikking ging al bij het eerste toestel verloren. Bij sprong bleek ze zoveel dynamiek te hebben dat de landing eindigde met een grote pas voorwaarts en het plaatsen van twee handen aan de grond. In het turnen wordt dat gezien als val en sta je een vol punt op achterstand. Het was jammer van de sprong en het cijfer, maar ze mag blij zijn dat er veel energie in de sprong overblijft want daarmee kan ze moeilijker sprongen gaan uitproberen.

Brug zag er een stuk netter uit dan de 1e wedstrijd en hier liet Isa zien waartoe ze in staat is. Een zevende plaats op dit toestel met een behoorlijke score.

Over haar oefening op balk mocht Isa het minst tevreden zijn. Hoewel zonder val de oefening tot een einde gebracht, zat er een aantal grote wankelingen in waarbij zij ternauwernood het vege lijf wist te redden. Grote fouten staan voor grote aftrekken bij het turnen en daarmee zakte ze langzaam omlaag in het klassement.

Meer tevreden kon er op vloer teruggekeken worden. De acrobatische sprongen worden met meer vertrouwen uitgevoerd, terwijl ook de gymnastische sprongen en draaien tot een niveau van acceptabel tot goed worden uitgevoerd. Er is veel confidentie dat de volgende wedstrijd nog meer progressie zal laten zien.