Lieke Schuijl met de zwarte badmuts.
Lieke Schuijl met de zwarte badmuts. Foto: Zeemacht

Klassementsmedaille

voor Lieke Schuijl

Lieke Schuijl (10) kwam zondag in Purmerend namens MSV Zeemacht in actie tijdens het Minioren Junioren Circuit. Deze wedstrijd was de tweede van het seizoen waar de jeugdzwemtop van de regio Noord-Holland tegen elkaar uit komt.

Nieuw dit seizoen is dat er gezwommen wordt in een klassement. De top-8 van het klassement ontvangt een medaille. In een groot deelnemersveld en met zware afstanden op het programma is het Lieke gelukt om een klassementsmedaille te bemachtigen.

Lieke begon met de 100 meter vlinderslag die zij voor het eerst zwom. Ze zwom zes seconden sneller dan haar geschatte inschrijftijd en eindigde op de zevende plaats. Op de 100 meter vrije slag zwom ze een persoonlijk record wat goed was voor een negende plaats. Daarna stond de 200 meter wisselslag op het programma. Ook op deze afstand wist zij een persoonlijk record te zwemmen. Ze verbeterde haar tijd met twee seconden en eindigde op een zevende plaats. Als afsluiting van de dag werd er een 4 keer 50 meter vrije slag estafette gezwommen. Lieke zwom met het team van Zeemacht naar een knappe derde plaats.