Marels mist aanvalskracht met Ouwe Sunderklaas in de benen

De Marels speelde zaterdag tegen K.T.C. in Overveen om de tweede plaats in de poule. De wedstrijd opende gespannen maar ging gelijk op. Uiteindelijk verloren de Marels de wedstrijd, met Ouwe Sunderklaas in de benen, op een laag eigen scorend vermogen. Het werd 'maar' 35-26.

Beide teams speelden met een zoneverdediging. Dat was enorm aftasten voor beide teams. In de zesde minuut scoorde Gerbrand de Wit het eerst van de wedstrijd. Er werd dan ook bijzonder weinig gescoord door beide teams. Het eerste kwart werd met 6-5 voor K.T.C afgesloten.

In het tweede kwart werd er wat meer geforceerd gespeeld. Daardoor veel persoonlijke fouten aan beide kanten. Gerbrand de Wit wist alleen nauwelijks te scoren uit de vrije worpen. K.T.C. liep uit naar 18-9 met rust.

Het derde kwart startte voortvarend met een goede opbouw en juiste passes. Gerbrand de Wit wist drie scores achter elkaar te maken en de Marels leken met 20-16 terug te komen in de wedstrijd. Daarna pakte K.T.C. echter de draad weer op en bij de Marels scoorde alleen Sven de Jong nog een driepunter.

Het vierde kwart werd begonnen met 26-19 achterstand. Het vierde kwart was niet veel beter. Ondanks goede blocks en verdedigend werk van Mats Lüder en Job Smit kwamen de Marels niet vaak door de zoneverdediging van K.T.C. heen. Door de sterke verdediging van beide teams hadden beide teams met een eindstand van 35-26 de laagste score van het seizoen. Een schril contrast met de wedstrijd van vorige week. De Marels sluiten deze poule af met een knappe derde plek. In januari start een nieuwe competitie.

Scores: Gerbrand de Wit 7, Mart Kikkert 6, Sven de Jong en Job Smit 4, Sam Ekker 3, Joshua Brouwer 2