De Wintermusical in De Waldhoorn.
De Wintermusical in De Waldhoorn. Foto: Jeroen van Hattum

Wintermusical succes

Leerlingen en docenten van Artex Kunstenschool in Den Burg hebben een leuke Wintermusical in dorpshuis De Waldhoorn in Den Hoorn achter de rug. De musical werd zaterdagmiddag twee keer uitgevoerd.

Zowel de musical kids als de balletgroep, de dansgroep van Klarina, het jeugdtheater, de band A.W.E.S.O.M.E. en de salsagroep werkten enthousiast mee aan de uitvoering. Het verhaal stond in het teken van een groep kinderen die door hun ouders op een winterkamp waren gedumpt. De akela besloot de ouders maar eens een lesje te leren en liet de kinderen verdwijnen naar een bos.

De musical werd voor een belangrijk deel gedragen door de musical kids van Artex (Souwie Haas, Milou Jedema, Suzet van Nuland, Mare van Straten, Lobke Teubel en Justa van der Vlerk). Zij stonden met plezier op het podium om te spelen en te zingen. Dennis Witvliet en Denise Barhorst speelden twee ouders, Karin Somers nam de rol van akela op zich en Julia Klok trad op als 'zingende kerstboom' in het bos waar de kinderen terecht waren gekomen. Zij werd live begeleid door Maartje Brans, Sophie de Jong, Evelien Smit en Nynke Stuut die de band A.W.E.S.O.M.E. vormden.

De balletgroep van Jasmijn Boyd, Britt Brandenburg, Pippa Broersma, Lieke Eelman, Sarah Isadoor Jansen, Anne Wynke Komdeur, Eloise Smit, Sophie Snowden en Maud Westerik trad op in witte jurken waardoor ze eruit zagen als sneeuwvlokjes in het bos. Sharmaine Jansen, Rozemarijn Waal Malefijt en Joyce Wassenborg van de dansgroep van Klarina verzorgden eveneens een mooie dansvoorstelling.

Het jeugdtheater met Dieuwertje Blaauboer, Bente Hooijschuur, Owen Huizinga, Mabel Kossen, Finn Lange, Michael Maas en Cecilia Pels deed van zich spreken als ongeruste ouders die op zoek waren naar hun verdwenen kinderen. Dat kwam goed, waarna zij van de akela van het winterkamp een tweede kans kregen om zich voortaan iets liefdevoller over het eigen kroost te ontfermen.

De goede afloop werd gevierd door de salsagroep (Britt Brandenburg, Jet Daalder, Lieke Eelman, Floor Moens, Lize Moerbeek, Jamila Segerink en Feline Veltkamp) met een salsadans op het podium van De Waldhoorn. Artex-docenten Bert Schuiling, Arlene van Tatenhove, Tamar Yard, Roos Bakker, Klarina Combé en Loes Bakker hadden het geheel in elkaar gezet. Ronald van Bommel, Jaimy Mets en Wout Tinga zorgden voor de techniek en Karin Wolse voor de diverse werkzaamheden rondom de musical.

Voorheen werden dergelijke musicals van Artex in de Burgemeester De Koninghal in Den Burg uitgevoerd, maar die is gesloopt waarna het Hoornder dorpshuis als meest geschikt alternatief voor de uitvoering uit de bus kwam. Het leidde bij meerdere bezoekers tot de opmerking dat ze voor het eerst in de Waldhoorn waren en dat het een mooie zaal voor de musical was. De uitvoeringen werd goed bezocht door familie en andere belangstellenden.