Afbeelding
Foto: Job Schepers

@txl

2019

Het lijkt wel een soort traditie te worden; mijn laatste column van het jaar gaat standaard over de terugblik van dat jaar. En nu is 2019 bijna ten einde en is het weer tijd voor zo'n terugblik. Allereerst; wat is dit jaar snel gegaan! Ik kan me kerst en oud en nieuw van vorig jaar nog herinneren alsof het vorige week was. Weer 365 dagen voorbij. Voor mij een bijzonder jaar. Een jaar met onverwachte wendingen, zo halverwege het jaar liep en was alles ineens anders. Het betekende een wissel van baan, waar ik nu deze laatste maanden van het jaar dat ik begonnen ben, het ontzettend naar mijn zin heb. Een jaar waarin mijn dochter alweer twee jaar is geworden en ik helemaal besef dat de tijd echt voorbij vliegt. Ook vind ik het vooral voor mij een dankbaar jaar.

Een jaar waar ik ontzettend veel over mezelf mocht en moest leren. Niet altijd leuk, maar achteraf wel heel goed. En ook weer een jaar waar ik in de functie als trouwambtenaar weer een hoop prachtige huwelijken heb mogen sluiten en meemaken. Zo in deze laatste weken van het jaar, waar de storm zo nu en dan over Texel raast, denk ik aan 2020. Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Wat zal dit jaar weer gaan brengen? Ik hoop een hoop leuke dingen, en ongetwijfeld zullen er ook weer uitdagingen op het levenspad komen. De tienerjaren zijn voorbij, op naar de twenties. En daarmee breekt ook weer een nieuw tijdperk aan. Maar eerst nog even de kerstdagen.

Een moment om met z'n allen weer bij elkaar te zijn. En ik hoop dat iedereen een plekje heeft tijdens de kerst. En dan nog oudjaar; oliebollen, champagne, op naar 12 uur 's nachts. En dan begint het voor eventjes weer opnieuw; dat kleine stukje levenspad. Ik wens iedereen hele fijne kerstdagen en een prachtig, gelukkig en gezond 2020.

Emily Westdorp