Den Helder stelt zich officieel kandidaat voor Sail 2023

Den Helder heeft zich officieel kandidaat gesteld voor opname in het programma van de Tall Ship Races in 2023. De overhandiging van bidbook tijdens de conferentie Sail Training International in Antwerpen gebeurde in aanwezigheid van de Texelse burgemeester Michiel Uitdehaag.

Den Helder heeft de ambitie om ook in 2023 een groots Sail evenement te organiseren, in samenhang met de Marinedagen. "Sail 2023 biedt jongeren tussen de 15 en 25 jaar een unieke gelegenheid om kennis te maken met de zeilwereld of om deel te nemen en ervaringen op te doen in een groots maritiem evenement. Sail Den Helder zal ook in 2023 een mooi podium kunnen bieden voor de samenwerking in de regio met onder andere de gemeenten Texel en Hollands Kroon, de Provincie en de Koninklijke Marine.

Sail 2023 biedt de deelnemende gemeenten, de provincie, de sponsoren en het lokale- en regionale bedrijfsleven een unieke gelegenheid om zichzelf te presenteren en op de kaart te zetten."

Dat Sail Den Helder nu al op veel draagvlak kan rekenen blijkt volgens Den Helder uit de brede delegatie die aanwezig was bij het uitreiken van het bidbook. In april of mei 2020 wordt bekend gemaakt of Den Helder In het raceprogramma is opgenomen.

Bij de uitreiking waren naast vertegenwoordigers van het Sailbestuur ook aanwezig: burgemeester Jeroen Nobel en wethouder Kees Visser (Den Helder), burgemeester Michiel Uitdehaag (Texel), wethouder Theo Meskers (Hollands Kroon) en Vice Admiraal Rob Kramer (CZSK).