Tributeband
Tributeband "U2 By the name of" in de Evenementenhal tijdens de benefietavond voor Damian. Foto: Gerard Timmerman

"Bono en The Edge" op benefiet Damian

De benefietavond voor Damian in Evenementhal Texel zaterdagavond heeft €10.000,- opgeleverd voor de Stichting Aangehaakt.

Met de cheque van De Krim (zie foto rechts) stond de teller voor het bijeen gebrachte bedrag zaterdagavond op €36.000,-. Het geld is nodig voor de verbouwing van de woning, zodat de 5-jarige Damian, die lijdt aan een zeer zeldzame hersenaandoening, thuis bij zijn ouders kan wonen.

De benefietavond in de Evenementenhal werd geopend door de dj's de Polderman Brothers, waarna de band Flair een optreden verzorgde. Zanger Kees "Tesselaar" Klaassen haalde de familie van Damian op het podium en zong op muziek van Hazes' "Kleine jongen" een lied over Damian waarvoor hij zelf de tekst had geschreven. Aansluitend stevige rock van de Texelse formatie Random, waarna werd afgesloten door de tributeband "U2 By the name of". De avond werd gepresenteerd door Jan Bloem.

Ondanks de indrukwekkende line up, bleef de publieke opkomst op de benefietavond ver achter bij de verwachting. Maar de sfeer in de Evenementenhal, waar menig vrijwilliger hielp, was goed. De opbrengst van het bier van de Texelse Bierbrouwerij was voor het goede doel, met de cheque van De Krim kende de avond toch een mooie opbrengst.

Afbeelding