ZDH-speler Lars Frederici in duel tegen Vesdo. Zijn ploeg verloor zondag met 0-7. Foto: Willem Sangers

ZDH met mokerslag winterstop in

Bij ZDH ging het zondag tegen titelkandidaat Vesdo snel mis. Bij rust stond de ploeg al 0-3 achter. Het spel leek in het tweede bedrijf wel beter, maar Vesdo schoot met scherp. Eindstand 0-7.

Oud-aanvoerder Daniël Bakker keerde terug in de basis en de licht geblesseerde Willem Rommets begon op de bank. Coach Joop Rommets haalde Gijs de Graaf terug naar het middenveld, waardoor de voorhoede werd gevormd door Tom Bijl en Mike de Bruijn. ZDH kwam de eerste helft tegen de harde wind snel in de problemen. Het lukte de Zwaluwen niet om de bal in de ploeg te houden en op te bouwen van achteruit. Ook het leer ver weg trappen lukte niet, want de bal kwam met bijna dezelfde snelheid terug. Het bleek voor de spelers van Vesdo makkelijker om duels te winnen dan voor de Hoornders

Na tien minuten ging het mis toen de jonge scheidsrechter Aben een handsbal zag vlak voor de doellijn. De lange Bakker was de vermeende dader, maar was zich van geen kwaad bewust. Aangezien de VAR niet de overtocht had gemaakt naar Texel, werd het een strafschop. Topscorer Ben Bronder stuurde Tom Reijnders vakkundig naar de verkeerde hoek: 0-1. Ook daarna kwam ZDH niet in de wedstrijd.

Binnen twintig minuten schoot Kevin de Wit de 0-2 tegen de touwen. Een goed schot van Bijl werd niet veel later knap door de doelman tot corner verwerkt, maar veel verder kwam ZDH niet. Slordigheden van Vesdo in de opbouw konden niet worden afgestraft. Ben Niesten schoot van dichtbij de 0-3 binnen, nadat een schot via de onderkant voor zijn voeten was gevallen.
Na rust begon ZDH goed te voetballen, met Koen Jansen voor de grieperige De Graaf. Met de wind nu in de rug werd de bal rondgespeeld en gloorde er voorzichtig hoop op een comeback. Niks was minder waar. Na drie minuten schakelde Vesdo om en scoorde De Wit vrij voor Reijnders de 0-4. Als het geloof er nog was bij ZDH, verdween het na deze goal snel. Toch ging het een fase niet zo verkeerd met een paar aardige aanvallen. Na een één-twee tussen Bijl en De Bruijn schoot de eerste op doel. De keeper kreeg de bal niet onder controle, maar redde knap op de harde rebound van de bijna 40-jarige De Bruijn. Een schot van Bijl (hard naast) en Jansen (over) leverde geen treffer op. Vesdo soorde met nog ene kwart wedstrijd te gaan wel tweemaal. De 0-5 werd door Barry van der El dermate van richting veranderd dat Reijnders geen redding meer kon brengen. De zesde van Vesdo werd van dichtbij binnen gewerkt. De ploeg uit Schagerbrug maakte zelfs de zevenklapper vol. Tien minuten voor tijd bracht ZDH zichzelf in de problemen en punterde Rasmik Tadevosyan de bal in de kruising.