Winst Marels op Racing Beverwijk

De Marels had het zondag makkelijk in de wedstrijd tegen Racing Beverwijk. Zij kwamen met slechts 5 spelers naar Texel. Met een behoorlijk lengteoverwicht van de Marels en 3 wisselspelers werd er gemakkelijk gewonnen met 78-24.

Door het spelers- en lengteoverwicht kon de Marels met een man-to-man verdediging spelen. Daarbij moet er meer gelopen worden maar met 3 wisselspelers tegen Beverwijk zonder wisselspelers was dat goed te doen. In de aanval was het zoeken naar de lange vrije mannen Gerbrand de Wit, Job Smit en Mart Kikkert. Deze namen dan ook alle 18 punten voor hun rekening in het eerste kwart. Beverwijk scoorde pas na 5 minuten en kwam op 5 punten dankzij een drie-punter aan het einde van het eerste kwart.

In het tweede kwart was het de bedoeling dat de Marels meer op de fast break zou spelen. Alle rebounds waren nl. voor de Marels dus kon er een forward meteen in de aanval voor een snelle score. Daar kwam het nog niet van. Daardoor waren het dezelfde lange mannen die de score opvoerden en was het met rust 38-11. In het derde kwart kwam Tijn Zeeman wel gelijk tot een fast break en score. Daarna volgde ook Sam Ekker, Joshua Brouwer en Sven de Jong. De scores gingen daardoor ook sneller en daarom met 26 punten ook meer scores in dit kwart. Verdedigend was het potdicht waarbij Mats Lüder en Job Smit op de achterlijn goed werk verrichtten. De rebounds waren veelal voor Gerbrand de Wit of Mart Kikkert. Beverwijk scoorde hierdoor maar 3 punten.

Het vierde kwart begon met een 64-14 voorsprong. De Marels ging daardoor wat te makkelijk om met de kansen. Beverwijk kon daardoor de eerste twee scores maken voordat de Marels de eerste punten pakte in dit kwart. De Marels maakte daardoor met 14 punten wat minder scores dit kwart tegen 10 van Beverwijk. Met 78-24 een afgetekende overwinning voor de Marels. Mart Kikkert haalde een topscore met 36 punten. Door de overwinning is de laatste wedstrijd tegen opponent K.T.C. volgende week in Amsterdam om de tweede plek van de competitie. Scores: Mart Kikkert 36, Gerbrand de Wit 14, Sam Ekker en Job Smit 8, Sven de Jong 6, Joshua Brouwer 4 en Tijn Zeeman 2. Foto Gerrit Verhoeven.