Doelpunt van Yorgo Helleman tegen FC Marlène 2.
Doelpunt van Yorgo Helleman tegen FC Marlène 2. Foto: Willem Sangers

Texel wint met 5-1 van Marlène

De zaalvoetballers van Texel Futsal hebben vrijdagavond in de TXL Sporthal in Den Burg met 5-1 gewonnen van FC Marlène 2 uit Heerhugowaard.

Texel kwam aanvankelijk op achterstand tegen het compact spelende Marlène dat de deur behoorlijk op slot hield. Vlak voor rust maakte Jesper List de 1-1. Na de rust speelde Texel een hoog baltempo en werden de ballen ook breed gelegd, waardoor de spelers van Marlène vermoeid raakten. Het was met succes: Yorgo Helleman scoorde twee keer en ook Patryk Nieboer en Jesper Arkenbout maakten een doelpunt, waardoor de eindstand 5-1 was.

Ondanks de overwinning zakte Texel naar de tweede plaats op de ranglijst in de eerste divisie. Directe concurrent Leekster Eagles won met 11-0 van Excelsior, waardoor de ploeg uit Leek nu een beter doelsaldo heeft. Ze staan allebei met 21 punten in de ranglijst, één punt meer dan Zeemacht uit Den Helder dat derde staat.

Komende vrijdag speelt Texel uit tegen Futsal Winsum. Dat is één dag na Ouwe Sunderklaas en daar is binnen het team rekening mee gehouden. Zes spelers laten Ouwe Sunderklaas donderdagavond voor wat het is, zodat ze vrijdagavond fris kunnen aantreden tegen Winsum. Texel heeft de ambitie om eerste te worden in de eerste divisie van het zaalvoetbal en daarvoor is elk punt van belang.