Het Oudeschilder Visserskoor in hervormde kerk De Burcht.
Het Oudeschilder Visserskoor in hervormde kerk De Burcht. Foto: Gerard Timmerman

Kerstconcerten in

bijna alle dorpen

Op diverse locaties op Texel worden kerstconcerten gehouden. Een overzicht van de concerten die aan de redactie zijn doorgegeven.

Zeemanskerkje

In het Zeemanskerkje in Oudeschild begint donderdag 19 december om 19:30 uur een gezamenlijk kerstconcert van de Waddenvogels en het Oudeschilder Visserskoor. De toegang is gratis, mensen die een zitplaats willen, wordt geadviseerd tijdig aanwezig te zijn. Met koek en zopie in de pauze en collecte na afloop ten behoeve van het kerkje.

Waddenkerk

In de Waddenkerk aan de Kikkertstraat in De Cocksdorp wordt zaterdag 21 december om 15:00 uur een kerstconcert gegeven door 'The Singers of the Lord' onder leiding van Nelleke Schreur. Met Henriëtte Tebrugge (dwarsfluit), Henske Bakker (panfluit), Karen Haasdijk (piano) en Jan Teeuw (orgel). Toegang gratis; collecte na afloop.

Den Burg

In de rooms-katholieke kerk aan de Molenstraat in Den Burg wordt vrijdag 20 december om 20:00 uur een kerstzangavond gehouden. Voor de ochtendmensen onder ons is er op zondag 22 december een ochtenddienst in het kader van vierde advent in De Burcht aan de Binnenburg, aanvang 9:30 uur.

De Waal

Dinsdag 24 december wordt om 21:00 een kerstnachtdienst in De Waal gehouden.

De Cocksdorp

In de Rooms-katholieke kerk in De Cocksdorp begint zondag 22 december om 19:30 uur een Jubileum Kerstoptreden van de "Achter de Rügediekzangers" onder leiding van dirigent Rob Hodzelmans. Het koor bestaan tien jaar. Het optreden is met medewerking van Jeanine Boon (dwarsfluit) en Astrid Witte (viool). Toegang, glühwein en chocomel zijn gratis.

Kerstconcert D.E.K.

Op dinsdag 17 december geeft muziekvereniging D.E.K. onder leiding van Wendy Prins haar jaarlijks kerstconcert. Herkenbare kerstmuziek, soms in een modern jasje, wordt gebracht in de sfeervol aangeklede Hoornder kerk. Aanvang 19:30 uur, toegang vrij. Na afloop wordt warme chocolademelk en glühwein geschonken in De Hoeksteen.

De Maartenkerks in Oosterend wordt nog steeds verbouwd. Wie een kerstconcert in het overzicht mist, kan deze doorgeven aan de redactie.