Evenementenkalender: SomPop en Carribbean on the Beach

SomPop, Carribbean on the Beach en een kerkdienst in de open lucht in Oosterend. Zomaar wat opvallende zaken op de Evenementenkalender van 2020 die deze week werd gepubliceerd door de gemeente.

De kalender geeft een overzicht van de evenementen die zijn gemeld voor 2020 en door de burgemeester op de kalender zijn geplaatst. Dat houdt niet automatisch in dat het evenement ook daadwerkelijk wordt georganiseerd. Toch valt er doorgaans wel één en ander aan te herleiden. SomPop is sowieso een opvallende. Dit jaar was er veel te doen rond het festival in De Waal omdat ook oud-organisator Jeroen Schoo probeerde aanspraak te maken op de vergunning onder de naam Sommeltjespop. De gemeente wees het festival toen toe aan SomPop en met het plaatsen van SomPop op de evenementenkalender op 4 juli lijkt de keuze ook dit jaar weer gemaakt.

Nieuwkomer is het festival Carribbean on the Beach dat op 1 en 2 augustus moet plaatsvinden bij paal 28. In totaal staan er rond de 120 aangemelde evenementen op de kalender, van dorpsmarkt tot de Ronde om Texel. Dat evenementen die op de lijst staan niet altijd plaatsvinden, bleek dit jaar bijvoorbeeld bij de kermis. Voor komend jaar staat deze wel weer gepland en wel vanaf 15 juli op de Groeneplaats. De eerste autocross van het jaar staat 21 juni gepland, het speedweekend 17 tot en met 19 juli. Op 5 mei wordt op de Groeneplaats 75-jaar bevrijding gevierd en de Landbouwdag staat ingepland voor 23 juli. De complete evenementenkalender is binnenkort te vinden op de website van de gemeente.