Niels Witte vlak voor zijn interview bij de Stembus.
Niels Witte vlak voor zijn interview bij de Stembus. Foto: Job Schepers

Sfeervolle avond met Radio 2

Dansen op de Macarena en Vogeltjesdans door de zojuist daarvoor benoemde teamcaptains, het leidde tot hilariteit onder de aanwezigen bij de Popquiz van Radio 2 die maandagavond werd gehouden in café De Slock aan de Parkstraat in Den Burg.

Verder kwam het tijdens de quiz gewoon aan op muziekkennis, want aan de dansskills van de teamcaptains mag nog flink worden gewerkt. Wat betreft de muziekkennis bleek het op Texel overigens wel goed te zitten. Er werden hoge scores gehaald bij de verschillende onderdelen, onder leiding van presentatoren Wouter van der Goes en Frank van het Hof. Naast vragen over artiest en nummer werden er meer weetjes gevraagd. Er waren niet veel mensen in De Slock die wisten dat "Knew You Were Waiting (for Me)" de eerste nummer 1-hit van Aretha Franklink was.

Hard gelachen werd er bij het onderdeel waarbij men nummers moest raden uit zeer slechte audities. De versies van 'Bohemian Rhapsody' (Queen) en 'Zombie' (The Cranberries) bijvoorbeeld zullen nog lang in de oren van de aanwezigen blijven hangen. Maar boven al ging het in De Slock vooral om de gezelligheid. De veertien teams vermaakten zich uitstekend. De winst ging uiteindelijk naar het team van De Slock zelf. Plagend werd er al snel gesuggereerd dat het nooit toeval kon zijn dat uitgerekend het team van mede-eigenaar Niels Witte er met de winst vandoor ging. Overigens waren de dansmoves van Mark 'Ito' Coutinho doorslaggevend. Zonder zijn tien punten was het team namelijk op de vierde plaats beland. Voor de complotdenkers: opvallend was wel dat co-presentator Jeroen Kijk in de Vegte wel erg snel richting de danswinnaar liep.

De popquiz was onderdeel van het bezoek dat de Radio 2-stembus bracht aan Texel in het kader van de stemweek van de Top 2000, de jaarlijkse eindejaarstraditie. Op basis van de stemmen in die op Texel werden uitgebracht, blijkt 'Bohemian Rhapsody' hier niet tot de favorieten te behoren. Voor de quiz bracht Radio 2 met de bus een bezoek aan Ecomare en was daarna op de Groeneplaats in Den Burg te vinden. Daar speelde KTF voor het radiostation en was er onder meer een interview met Niels Witte van De Slock.