Oosterend wint wederom en lijkt klaar voor derby tegen De Koog

S.V. Oosterend is op stoom. Een week na de eerste overwinning werd opnieuw gewonnen, ditmaal van Flevo in Opmeer. Het werd een 1-4 overwinning. Oosterend lijkt helemaal klaar voor de eilandderby tegen De Koog van komende zondag.

In het eerste kwartier stond Oosterend onder druk maar het vaste viertal achterin is al een paar weken moeilijk te kraken. Pas na twintig minuten kwamen de bezoekers beter in hun spel en werd het eerste wapenfeit genoteerd. Oosterend werd sterker en sterker en in de 28ste minuut was het raak. Op rechts ging Yorgo goed door en ging op het doel af, hij schoot maar werd weer gekeerd door de keeper. Hij had het harde schot niet onder controle en zo kon Lesley Koning simpel de 0-1 binnen schieten. Na deze treffer was het wachten op de tweede, want Flevo kon weinig meer inbrengen voor de rust. In de 43ste minuut stootte Bart de Lugt door en kreeg de bal uit een corner ingespeeld. Hij nam aan, twijfelde niet en schoot hard tegen het leer. Zijn schot vanaf dertig meter suisde als een speer de linkerbovenhoek in. Een ongelofelijk mooi doelpunt waarvoor ook de toeschouwers en supporters van de thuisclub klapten. Na rust ging Flevo vol op de aanval spelen. Dit lukt ze goed, want Oosterend kwam er in de eerste twintig minuten niet aan te pas, het was wachten op de aansluitingstreffer. Deze viel in de 71ste minuut. uit een hoekschop kopte de lange middenvelder Sander Beemsterboer de 1-2 tegen de touwen achter keeper Daniël Groszpietsch. De tien minuten hierna waren slopend voor Oosterend, de gelijkmaker zat er aan te komen maar door een paar keer zeer goed optreden en ingrijpen van keeper Groszpietsch bleef het 1-2. Omdat Flevo veel risico nam, kwam er veel ruimte voor Oosterend. Dit werd in de 81ste minuut goed benut door Yorgo Helleman. Eén op één met de keeper werd er niet getwijfeld en knalde hij de bevrijdende 1-3 tegen de touwen. De thuisploeg was de laatste tien minuten erg geïrriteerd en met harde overtredingen probeerden ze zich tegen de Strenders te verdedigen. In de laatste minuut werd ook de snelle Koning de diepte ingestuurd en hij tikte de 1-4 in het net.