Afbeelding
Foto: Gerrit Verhoeven

Marels spelen beste wedstrijd

De Marels speelde zondag om de derde positie tegen B.V. Hoofddorp. Hoofddorp is een hele grote club maar kwam maar met één reserve speler naar het eiland vanwege blessures. De Marels speelde de sterren van de hemel en won overtuigend met 76-42.

Normaal gesproken is Hoofddorp de bovenliggende partij. Maar wat vorige week allemaal niet lukte tegen de hekkensluiter van de poule lukte tegen Hoofddorp wel. Van de start af scoorde de Marels. Hoofddorp had eerst nog wel een antwoord met een driepunter maar daarna kwam de Marels weer op voorsprong om die vervolgend niet meer uit handen te geven. In het eerste kwart liepen ze uit naar 14-3. Hoofddorp kon in het laatste deel nog iets terug doen dus was het uiteindelijk 16-10 bij de start van heet tweede kwart. Een goed moment om de scherpte in het team terug te krijgen. Dat hielp enorm. Het samenspel was enorm goed waardoor er uit bijna alle aanvallen een score viel. De Marels maakte maar liefst 28 punten in dit kwart tegen 12 van Hoofddorp. Met rust was er dus sprake van een dubbeling van de Marels met 44-22. De Marels kon op dezelfde voet verder spelen. Met drie wisselspelers werd er ook veel doorgewisseld waardoor alle spelers veel minuten speeltijd kregen. Job Smit wist Mart Kikkert mooi hoog aan te spelen waardoor hij een ally-oop (bal ontvangen in een sprong en in dezelfde sprong scoren) kon maken. De Marels liep verder uit naar 60-31. In het laatste kwart speelde Sven de Jong geweldig in de fast break en gaf de bal vaak aan de vrij lopende teamgenoten. Zelf kwam hij ook nog twee keer tot scoren. Joshua Brouwer kwam tot z'n hoogste score ooit met 8 punten. Door het goede samenspel en de offensieve kracht won de Marels met 76-42. Net als twee weken terug wisten alle spelers van de Marels weer te scoren.

Scores: Mart Kikkert 23, Gerbrand de Wit 18, Sam Ekker 11, Joshua Brouwer 8, Job Smit 6, Mats Lüder en Sven de Jong 4, Tijn Zeeman 2.

De foto is gemaakt door Gerrit Verhoeven.