De schaal voor het G-team van Texel'94.
De schaal voor het G-team van Texel'94. Foto: Jeroen van Hattum

G-team Texel'94 winterkampioen

De spelers van het G-team van Texel'94 zijn zaterdagavond gehuldigd omdat zij de winterkampioen zijn geworden.

Anton Staal nam namens het team de schaal in ontvangst, waarna een ereronde langs het hoofdveld volgde. De spelers van het G-team wonnen acht van de tien wedstrijden in de competitie. Afgelopen zaterdag speelde het team, met het kampioenschap al op zak, nog tegen KGB in Bovenkarspel en die wedstrijd werd met 3-1 verloren. Texel miste Twan Weijers en Haithem Ismael en had achterin een andere opstelling, waardoor de ploeg al na tien minuten tegen een 2-0 achterstand aankeek. De omzettingen werden snel teruggedraaid, Adriaan van Liere was dicht bij een aansluitingstreffer, maar het bleef 2-0 tot de rust. Na de rust was Texel de betere ploeg. Boyd Spigt en Mike van den Berg kregen enkele kansjes en Kees van der Vis maakte op voorzet van Jeffrey Kolk 2-1. Hij was ook dichtbij de gelijkmaker, maar schoot net naast.

Tien minuten voor tijd scoorde KGB voor de derde keer en was het gedaan met de wedstrijd. Het gehavende Texel was volgens de begeleiding leeg gespeeld en kon geen verandering meer in de stand brengen. "Voorlopig heeft het team nu winterstop. In februari start de nieuwe competitie. Tot die tijd blijft het team flink in training."