Giften van Marjan Poelmann en de Goede Doelen Sint voor de ouders van de 5-jarige Damian.
Giften van Marjan Poelmann en de Goede Doelen Sint voor de ouders van de 5-jarige Damian. Foto: Jeroen van Hattum

Giften voor 5-jarige zieke Damian

Michelle van Brussel en Menno Heijn uit De Koog hebben vrijdag twee giften gekregen om de aanpassing van hun huis voor hun 5-jarige zoon Damian dichterbij te brengen.

Ze kregen €744,- van Marjan Poelmann uit Den Burg die het geld ophaalde met de verkoop van eigengemaakte zoetzuur van uien en courgettes die zij in haar volkstuin verbouwde. De Goede Doelen Sint doneerde €500,- voor Damian tijdens een bezoek aan de jongen en zijn broertje Dean. De Goede Doelen Sint stelde eveneens €500,- beschikbaar voor het mogelijk maken van het optreden van De Zandtovenaar op zaterdag 21 december in de Burghtkerk in Den Burg. De ouders van de 5-jarige Damian, die een zeer zeldzame hersenaandoening heeft, zijn bezig om €120.000,- bij elkaar te krijgen om hun huis aan te passen, zodat de ouder wordende Damian thuis in het gezin kan blijven wonen en thuis zorg kan krijgen. De ouders moeten de verbouwing grotendeels zelf betalen, waardoor diverse acties zijn opgestart. Tijd is een factor van belang, omdat Damian groter en ouder wordt. De jongen kan als gevolg van zijn hersenaandoening niet praten en niet lopen, waardoor hij volledig van zijn ouders en anderen afhankelijk is.

Komende zaterdagavond 7 december is in de Evenementenhal bij vakantiepark De Krim een benefietconcert voor Damian met optredens van de U2 tributeband 'In the Name of', de Polderman Brothers, Flair (met Kees Klaassen) en Random . Voor die avond zijn nog kaarten verkrijgbaar via de website van De Krim.