Milo van Hardeveld en Berber Kruger bereiden het feest in de tent voor.
Milo van Hardeveld en Berber Kruger bereiden het feest in de tent voor. Foto: Jeroen van Hattum

'Jezelf zijn op feest zonder drank'

"Je kan prima jezelf zijn op een feest zonder dat daar alcohol voor nodig is", zegt de 17-jarige Milo van Hardeveld uit Oosterend.

Hij laat het donderdag 12 december graag in de praktijk zien in de eigen tent voor Texelse jongeren op de Groeneplaats in Den Burg. Van de zomer organiseerde hij al een 'urban feest' voor Texelse jongeren in De Toekomst en nu is hij samen met Young 4 Ever bezig het feest in de tent voor te bereiden.

De tent is op 12 december van 20:00 tot circa 23:00 uur de plek voor jeugd vanaf 12 jaar om te feesten. Aron Zeeman, Tijn Zeeman en John Witte zorgen voor de muziek. Tussen circa 23:00 en 23:30 uur is de tent even dicht, zodat de boel kan worden omgebouwd en van 23:30 tot 3:00 uur is de tent het domein voor jongeren vanaf 15 jaar. Ingmar Collou en Sem Wolfs zorgen dan voor de muziek. Medewerkers van Young 4 Ever en vrijwilligers lopen rond om de gang van zaken te begeleiden. De jongeren hoeven geen entree te betalen en er zijn kapstokken aanwezig waar de jas kan worden opgehangen.

Volgen Berber Kruger van Young 4 Ever zijn er in de tent diverse soorten drank voor de jeugd verkrijgbaar. "Het is gevarieerd en allemaal zonder alcohol." De Texelse jongeren krijgen de ruimte in de tent; die is tien bij vijftien meter groot. Young 4 Ever en Milo sloegen een tijdje geleden de handen in elkaar, nadat Elias Marseille uit Den Burg hen met elkaar in contact had gebracht.