Zoektocht naar

vermiste kotter

Diverse kotters (waaronder een aantal Texelse kotters), Kustwacht, Koninklijke Marine en KNRM zijn gisteren de hele dag in touw geweest met een zoektocht naar de opvarenden van de vermiste Urker kotter UK165 Lummetje.

Rond 05:46 uur kwam er een noodmelding van het noodbaken van de UK165 binnen en sindsdien werd niets meer van kotter en bemanning vernomen. Het schip lag op dat moment op zeven kilometer ten westen van Texel in de buurt van de Razende Bol. Rond half tien werd met de sonar van de mijnenjager Zr. Ms. Makkum onder water een object aangetroffen op de plek waar de UK165 voor het laatst was waargenomen. Als gevolg van de slechte weersomstandigheden konden er gisteren nog geen duikers naar beneden voor verder onderzoek. Wel werden tijdens het zoeken een leeg reddingsvlot en een reddingsvest aangetroffen.

Aan boord waren een 41-jarige man (schipper/eigenaar van het schip) en een 27-jarige opvarende, afkomstig van Urk. Zij waren woensdagochtend vertrokken uit de haven van Den Helder om garnalen te gaan vissen. Hoewel er nog geen lichamen waren gevonden bij het te perse gaan van deze krant, wordt gevreesd voor het lot van de vissermannen. Op Urk werden donderdag diverse activiteiten geschrapt vanwege de vermissing van de dorpsgenoten. Meer op pagina 3.