Amici Cantus
Amici Cantus Foto: Amici Cantus

Adventsconcert in kerk De Waal

Het koor Amici Cantus, dat wekelijks repeteert in het dorpshuis van De Waal, is bezig met het instuderen van een feestelijk advents/ kerstprogramma. Het concert vindt plaats op zondag 8 december, om 15.00 uur in de kerk van De Waal.

Naast enkele voor velen bekende kerstmelodieën die door de 17e eeuwse componist Michael Praetorius in een aantal variaties zijn gecomponeerd, wordt de Messe de Minuit van de Franse componist Marc-Antoine Charpentier uitgevoerd. Dit bijzondere werk is geschreven voor koor en orkest. Naast de onderdelen voor koor met instrumentale begeleiding, zijn als onderdeel van de mis zijn ook een aantal instrumentele stukken, 'Noëls pour les instruments, opgenomen. Een gevarieerd programma dus. Toegang: €5,-. Het concert duurt ongeveer een uur. Na afloop is het dorpshuis van De Waal open voor een gezellige nazit, onder het genot van een drankje.

Het concert wordt uitgevoerd door: Amici Cantus onder leiding van Lida Wels; Marjoke van Die, blokfluiten; Gerdien Tanja, blokfluiten; Peter Schrier, viool; Thijs Gerretsen, viool; Christian Jünemann, altviool; Judith van der Werf, cello; Arie Abbenes, orgel.