Paardensport

Roos Bloemendaal en Marieke Waaijer zijn beiden tweemaal eerste geworden bij een springwedstrijd.

Roos Bloemendaal heeft afgelopen zondag met haar paard Billy Boy twee mooie foutloze parcoursen weten neer te zetten in de klasse BB/B. Met hoge stijlpunten eindigde zij tweemaal bovenaan. Ook Marieke Waaijer die met haar pony Dominique tweemaal foutloos wist rond te sturen eindigde tweemaal als eerste in de B-pony's. In deze klasse bleef Nynke Schaap ook tweemaal foutloos met Daytime en eindigde tweemaal op de tweede plek. Zowel Kim Oosterhof als Cato Kaan reden ook een mooie foutloze ronde. Bij beide dames viel er in het tweede parcours een balkje naar beneden.

Bij de kleinere pony's in de klasse BB/B waren er mooie rondjes voor Eline van Liere en Lotte Jongejan. Lotte wist eenmaal foutloos te blijven en in het andere parcours viel er een pechbalkje naar beneden. Zij mocht tweemaal de eerste plaats in ontvangst nemen. Eline van Liere reed een rondje met een balkje in de klasse B en werd hier eerste. Rosanne van der Slikke reed met Puck ook een foutloze ronde, maar liep tegen een paar tijdfoutjes aan.

Anniek van Liere en Nynke Moormann pakten beide een eerste plaats in de klasse L-pony's. Beide dames reden een mooie foutloze ronde en een rondje met 4 strafpunten. Fien Schraag reed een mooie foutloze ronde tijdens haar M-debuut, maar pakte in de barrage helaas een balkje. Marian van der Geest pakte tweemaal de winst in de klasse M met haar paard Chardonnay. Een mooie foutloze ronde en een rondje met een balkje waren het resultaat. Leonie van Schaik reed met Elviro la Grande twee nette rondjes in de klasse Z (1.30) maar moest in beide parcoursen een pechbalkje incasseren. Mariska Witte reed met Cadanza een mooi rondje in de klasse M eveneens met een pechbalkje.