Marels maken onnodig spannend

De Marels speelde zondag tegen DWV, hekkensluiter van de poule. DWV leidde, tegen de verwachtingen in, bijna de hele wedstrijd. Pas in de laatste minuut pakte De Marels een voorsprong van twee punten en kon zo winnen met 41-39.

De Marels dachten een makkelijke wedstrijd te spelen, maar kwamen bedrogen uit. Na een paar minuten spelen stonden ze al met 0-6 achter. Die achterstand maakten ze ook niet meer goed in het eerste kwart. Dat werd afgesloten met 6-12. In het tweede kwart begonnen de aanvallen beter te lopen. De Marels hadden één minuut zelfs een voorsprong van één punt. Ze scoorden meer dit kwart maar DWV had toch met rust weer een voorsprong van 16-19.

In het derde kwart speelde DWV goed in op de zonde verdediging van de Marels met afstandsschoten. Gelukkig waren Mats Lüder en Mart Kikkert goed op schot dus kon de Marels redelijk bij blijven. Toch vielen de ballen beter bij DWV dan bij de Marels dus liepen ze nog iets uit in het derde kwart naar 29-34. In het vierde kwart werd het erop of eronder. De verdediging stond best goed bij De Marels met Tijn Zeeman en Joshua Brouwer maar er moest meer gescoord worden. Sam Ekker scoorde een aantal afstandsschoten en Gerbrand de Wit binnen de bucket. Met nog een minuut speeltijd en twee punten achterstand wisten zij de winst met twee scores in de wacht te slepen met een eindstand van 41-39. Mats Lüder haalde z'n beste score ooit met 8 punten uit 5 schoten. DWV droop zeer teleurgesteld af van het veld.