Eerste overwinning SV Oosterend

SV Oosterend won zondag op eigen veld voor het eerst dit seizoen. Tegen Dirkshorn was met name Yorgo Helleman op dreef. Hij schreef alle vier de doelpunten op zijn naam, 4-1.

De derde thuiswedstrijd voor Oosterend dit seizoen. De eerste werd verloren en de tweede werd er gelijkgespeeld. SVO speelde zonder de geblesseerde Syb Vlaming en Rinus Wesselman. In het eerste kwartier ging het spel op en neer waarin de gasten het veldoverwicht hadden. Achterin ging de bal gemakkelijk rond en Oosterend loerde op de counter. Grote kansen deden zich niet voor want de achterhoede stond goed. De paar schoten gingen naast of over bij Daniël Groszpietsch. Eén keer moest de keeper naar de hoek om een doelpoging te pareren. Na het eerste kwartier kreeg Oosterend meer controle en werd het spel beter en rustiger. Men kon opbouwend werken aan de eerste aanvallen. Maar ook de verdediging van Dirkshorn was moeilijk te kraken.

In de 29ste minuut kreeg Dave Witte de bal op het middenveld, hij gaf een prachtige lange bal op rechtshalf Jeroen Abma. Hij nam goed aan en kon op de keeper af, zijn harde schot werd gekeerd door de keeper. Die had de bal niet klemvast en zo kon de ingelopen Yorgo Helleman simpel binnen tikken. Hierna kreeg SVO meer ruimte. Het spel werd beter en beter. toch kreeg Oosterend de deksel op de neus. Bij een fout achterin kwam de bal bij een middenvelder voor de voeten, die twijfelde niet en haalde hard en gericht uit: 1-1.

SVO herpakte zich direct. In de 39ste minuut passte Bart de Lugt gericht op de snelle Helleman, die de hoek trof: 2-1. Vijf minuten later ging Helleman op snelheid langs zijn tegenstander. Oog in oog met de keeper schoof hij de bal beheerst in de verre hoek: 3-1.

Na de thee speelde Dirkshorn vol op de aanval. De Strender verdediging bezweek niet onder de druk. De vier man achterin, Myren Helleman, Barry Boersen, Martijn Drijver en Bart de Lugt, stonden als een huis en grepen goed in. Oosterend kreeg meer ruimte voorin. Kansen voor Lesley Koning, Jeroen Abma, Danny Vlaming en Yorgo Helleman werden niet benut en zo bleef het lang 3-1. Bij Dirkshorn vloeide het geloof weg in het laatste kwartier en het was wachten op de vierde treffer voor de thuisploeg. Nadat een speler van Dirkshorn het veld moest verlaten na zijn tweede gele kaart, kreeg de thuisploeg veel ruimte om te voetballen. In de laatste minuut werd er dan eindelijk weer gescoord, Yorgo schoot hard in de korte hoek de vierde tegen de touwen. Een mooie opsteker voor de ploeg van Ruben Duinker. Komende zondag gaat men op bezoek bij Flevo.