Rien Mast draagt voor.
Rien Mast draagt voor. Foto: Job Schepers

Veel belangstelling open podium

Een bruin café, glazen rode wijn en een gemiddeld wat ouder, elitair gezelschap. De clichés waren duidelijk te vinden wanneer men er naar zocht tijdens het eerste Texels open podium voor poëzie. Dat dit helemaal niet erg is, bleek tijdens het verloop. De sfeer was genoeglijk zondagmiddag in De Kastanjeboom.

Vijftien dichters van Texel en uit Den Helder droegen voor uit eigen werk. Het geheel werd gepresenteerd door eilanddichter Roop die het geheel op amusante wijze aan elkaar wist te praten. Iedere deelnemer had wel mensen meegenomen, waardoor het café/ restaurant aan de Stenenplaats compleet was afgevuld. De poëzieliefhebbers genoten van werk van Texelaars als Nico Volkerts, Willem Broens, Karin Beumkes en Rien Mast. Het werk was afwisselend.

Iedere dichter kreeg zes minuten en nam daarin de ruimte voor een vrolijke noot en een traan. Zo droeg Mast het gedicht 'Het lege huis' voor dat hij schreef naar aanleiding van het overlijden van zijn vrouw in 2018. Hierin onder meer de zin: "Hoe vaak zul je er nog niet zijn als ik je nodig heb." Het publiek was duidelijk geraakt door de kwetsbaarheid die Mast op tafel durfde te leggen. Gezien de animo voor het evenement komt er ongetwijfeld een vervolg van het open podium.