Veerle, Juna en Pim.
Veerle, Juna en Pim. Foto: GV Texel

Knappe prestaties turnsters GVT in turncompetitie Rayon Noord

De turnsters van GVT hebben knappe prestaties geleverd in de turncompetitie van rayon Noord.

Melissa Zwarteveld en Lieke van der Sar beiden gepromoveerd werden zesde en elfde bij de jongste pupillen. Melissa kwam in de buurt van het podium door een derde plek op balk en sprong. Marith Kieft (debutant bij de instappers) verbaasde de kenners door haar 1e plaats op vloer en brug. Overall werd ze vierde, terwijl clubgenoot Anouk Raateland 6e werd in de eindrangschikking bij het jonge talent.

Bij de oudere pupillen was de hoop op Daisy van der Wilde gericht. Zij liet in de trainingen zien alles te beheersen. Het liep echter geheel anders dan van te voren gedacht. Clubgenoot Sarah Jansen verkeerde in supervorm en turnde in een flow naar de vierde plaats, terwijl Daisy net als Minke-Li Eveleens bij vloer twee volle punten misliep door een essentieel onderdeel in haar oefening te vergeten. Daisy werd zestiende en Minke-Li negentiende. Imke Bootsma en Wikki Gtowacka (beide Jeugd turnsters) deden niet mee om het podium. Een knappe zevende plaats voor Imke, een vijftiende plaats voor Wikki.

Drie turnsters van GVT hebben dit seizoen de leeftijd bereikt waarop ze keuze oefeningen mogen gaan draaien. Een verademing ten opzichte van de voorgeschreven oefeningen. Roos Zegel werd derde op vloer met haar eerste vrije oefening ooit door haar geturnd, maar kwam op het eind van de wedstrijd in problemen op balk. Een dertiende plaatsnotering voor Roos en een achttiende plaats voor Cinta van Beusekom die totaal niet helemaal lekker in haar vel zat deze wedstrijd. Fleur Oosterhof daarentegen blaakte van ambitie en zelfvertrouwen. Ze blijkt profijt te hebben van alle mogelijkheden die de vrije stof haar biedt. Nog wat onwennig turnde ze naar een gedeelde zesde plaats. Met een beetje geluk had ze bij de medailles kunnen komen, want de verschillen waren hier klein.