Bestuur TOP wordt compacter, van tien naar zes bestuursleden

Het Texels Ondernemersplatform (TOP) krijgt volgend jaar een nieuwe, meer compacte bestuurlijke opzet.

Het aantal bestuursleden gaat van tien naar zes en er komt meer roulatie in de bestuursleden. De bestuurstermijn verandert van drie keer drie jaar naar twee keer drie jaar. Dat geldt ook ook voor de diverse secties waarin TOP is verdeeld. De leden van TOP stemden donderdagavond tijdens de jaarvergadering van het ondernemersplatform unaniem in met de wijzigingen. Een compacter bestuur met snellere wisselingen, moet volgens TOP tot meer binding onder de leden leiden.

De huidige structuur van tien secties voor de diverse bedrijfstakken op het eiland gaat eveneens op de schop. De tien secties worden teruggebracht naar zes: 'retail', 'kleine logiesverstrekkers', 'recreatie-ondernemers', 'bouw, industrie, techniek en logistiek', 'zakelijke en toeristische dienstverlening' en 'hotels'. Daarnaast houden Horeca Nederland afdeling Texel en LTO Texel hun bestuursposities bij TOP, zodat de lijnen tussen de organisaties kort zijn. Volgens Michel Gregoire, manager van TOP, is het zaak dat nu eerst alle nieuwe secties een nieuw eigen bestuur hebben van wie de voorzitters vervolgens gezamenlijk het nieuwe, compactere bestuur van TOP vormen. Dat proces moet uiterlijk voor de volgende ledenvergadering in 2020 zijn voltooid.

Huidig voorzitter Rob Vos zwaait eind dit jaar af, hij wordt in januari opgevolgd door René Jager die nu al vice-voorzitter is. Bedoeling is dat de rest van het bestuur in 2020 het stokje overdraagt aan nieuwe bestuursleden. Michel Gregoire blijft aan als manager. Hij had eerder aangegeven dat zijn positie ook ter discussie gesteld mocht worden bij de veranderingen. Zijn aanblijven werd tijdens de vergadering met applaus begroet. Om de binding tussen de ruim negenhonderd leden verder te ontwikkelen, heeft TOP een programmacommissie ingesteld die themabijeenkomsten gaat voorbereiden.