In De Kastanjeboom organiseert Texels Eilanddichter Roop samen met dichter/kunstenaar Willem Broens zondagmiddag een Open Podium. Aanvang 14.00 uur.
In De Kastanjeboom organiseert Texels Eilanddichter Roop samen met dichter/kunstenaar Willem Broens zondagmiddag een Open Podium. Aanvang 14.00 uur. Foto: Archief Texelse Courant

Vrijdag 22 november

20:00 Lezing Geologie van het zonnestelsel. Dr. Sebastiaan de Vet, planeetonderzoeker bij Naturalis, vertelt in de Sterrenzaal bij Ecomare over gesteenten en landschappen van hemellichamen. Van meteoriet tot planeet. Toegang € 5,-

Zaterdag 23 november

13:00 De Texelse jeugdbrandweer houdt een reünie in het kader van het 25-jarig bestaan van de jeugdbrandweer in het PHH-gebouw aan de Pontweg in Den Burg.

16:00 Vandaag is Sinterklaas aanwezig in Dorpshuis De Hof. De aankomst is gepland om 16.00 uur en hij zal een half uur blijven. Voor alle kinderen uit De Koog heeft de Sint iets leuks meegenomen!

Zondag 24 november

14:00 Bij de kantine van de MAB Club start de jaarlijkse Sinterklaasrit. Aan de hand van aanwijzingen moet de juiste route over Texel worden gevonden. Deelname kost €7/ inschr. v.a. 13.30 uur.

14:00 Podiumkunstenaars poëzie Kastanjeboom. Dichter/kunstenaar Willem Broens en Eilanddichter Roop organiseren het eerste Texelse open podium voor podiumkunstenaars in Café de Kastanjeboom. Iedere podiumdiscipline met eigen tekst is welkom.

16.00 Workshop 'Vegetarische Kerst' bij Pastorie De Waal tot 20.30 uur Incl. diner € 65,-- p.p.. Aanmelden: info@pastoriedewaal.nl of (0222) 794543.

Maandag 25 november

9:00 Juridisch spreekuur op de Elemert 18. Bel Natalie Bakker en maak een afspraak via 06-53664845 of mail: info@nataliebakker.nl

<ILLUSTRATIE Sociaal Vitaal>

10:00 In 't Eierlandsche Huis kunnen ouderen meedoen aan diverse sport- en spellessen tijdens 'Sociaal Vitaal'.

10:30 Texels Welzijn houdt een inloopspreekuur in Het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp.

12:30 Het gehele jaar is er op maandag van 12.30 tot 16.00 uur een grote rommelmarkt in de schuren van Axel Lap aan de Witteweg 3 in Den Hoorn. Opbrengst is t.b.v. onderhoud van het Hoornder kerkje.

13:30 Tijdens de Fit lessen in de gymzaal van 't Skiltje wordt gewerkt aan het soepel houden van spieren en gewrichten, coördinatie en balans. Voor info: Texels Welzijn - Betsie Verhoeven.

16:00 In de TXL Sporthal kunt u meedoen aan Galm gym: een gevarieerd sportprogramma voor mensen van 55+ (o.a. badminton, conditietraining etc). Voor info: Texels Welzijn - Betsie Verhoeven.

<Gijs Van Dijk FOTO>

19:30 PvdA Pro Texel houdt een cultureel-politiek café in Het Schoutenhuys met een gevarieerd programma. Eén van de sprekers is Tweede Kamerlid Gijs van Dijk en muziek.

Dinsdag 26 november

10:00 Texels Welzijn Texels Welzijn houdt een inloopspreekuur dorpshuis De Waldhoorn in Den Hoorn. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.

10:15 Tijdens Sociaal Vitaal in dorpshuis 't Skiltje doen ouderen mee aan diverse sport- en spellessen. Er is een fysiotherapeut aanwezig om ook 1 op 1 met deelnemers oefeningen te doen.

14:00 Tijdens Sociaal Vitaal in De Waldhoorn doen ouderen mee aan diverse sport- en spellessen.

14:00 Elke dinsdagmiddag wordt er koersbal gespeeld in De Buureton. Koersbal is een van de meest populaire sporten in Nederland onder ouderen. Voor info: Texels Welzijn - Betsie Verhoeven.

15.00 In De Hoeksteen presenteert Willy Plug haar boekje met haar etsen en haiku's die gemaakt zijn door Piet Schneider. De opbrengst van het boekje gaat naar het project voor kinderen in Bangladesh.

16:00 Dynamic Tennis in de TXL sporthal. Een uurtje heerlijk tennissen met aangepast materiaal, georganiseerd door Sportstichting Texel en Texels Welzijn. Een aantrekkelijke sport voor alle leeftijden!

16:45 In de dorpshuis De Bijenkorf kunt u meedoen aan Galm gym: een gevarieerd sportprogramma voor mensen van 55+ (o.a. badminton, conditietraining etc). Voor info: Texels Welzijn - Betsie Verhoeven.

19:30 Wat is de impact van dementie bij de ziekte van Parkinson? Dokter Waverijn is in het Alxheimercafé in De Buureton aanwezig om na het bekijken van een filmfragment vragen te beantwoorden.

Woensdag 27 november

18.00 Voor Skilders van 50 jaar en ouder is er een gezamenlijke maaltijd in 't Skiltje. Er staat lasagne met rauwkost op het menu, daarna een gezellig toetje en koffie of thee na. Wie mee wil eten, graag gepast geld (€8,50 per persoon) mee in een envelop met je naam/namen in de brievenbus van een van de bekende adressen of bij Ria, De Wittstraat 41.