Afbeelding
Foto: Menno Heijn

Benefietconcert voor zieke Damian

De Krim Texel houdt samen met Stichting Aangehaakt en de Texelse Bierbrouwerij een swingend benefietconcert in Evenementhal Texel. Het concert vindt plaats op zaterdag 7 december in de Evenementenhal Texel. Kaarten kosten €20,-.

De opbrengst van dit concert komt geheel ten goede aan Stichting Aangehaakt. "Door mee te swingen help jij om de hoognodige aanpassingen in huis mogelijk te maken waardoor Damian gewoon thuis kan blijven wonen."

Het wordt een groots feest. Vanaf 19:30 uur treden achtereenvolgens DJ Hans Polderman, Flair (Kees Tesselaar), Random en U2 By in The Name of (De nummer 1 U2 Tribute band van Europa). Het concert eindigt om 0:00 uur. Voor slechts €5,- kan men gebruik maken van Pendelbussen.

Damian

Het verhaal van de ernstig zieke Damian is inmiddels bij velen bekend. Net als ieder kind woont de 5-jarige Damian het liefst thuis bij zijn ouders en broer. Door een zeer zeldzame hersenaandoening heeft de Koger een aantal beperkingen. Concreet houdt dit in dat hij ernstig achterblijft in zijn spierontwikkeling. Vanaf dat hij anderhalf was, kon hij eindelijk rechtop zitten, maar kruipen, omrollen, staan, lopen en praten zijn totaal nog niet aan de orde en ook eten is een complexe zaak, omdat dit een proces is van meerdere spierbewegingen tegelijkertijd. Er zijn dringend aanpassingen nodig in het huis van Damian anders kan de zorg niet thuis in De Koog plaatsvinden. Helaas wordt zo'n verbouwing niet volledig vergoed. Maar Damian groeit gewoon door en wordt te zwaar om door zijn moeder getild te worden.

Meer informatie over het concert en de pendelbussen en voor het kopen van tickets kan men terecht op: .www.krim.nl/benefietconcert-damian. Wie meer wil weten over het verhaal van Damian of Stichting aangehaakt kan dit vinden op www.stichtingaangehaakt.nl.