De 12 Balcken in Den Burg.
De 12 Balcken in Den Burg. Foto: Jeroen van Hattum

"Gezellige en welkome sfeer"

Vriendelijke bediening, een gezellige ambiance, goede sfeer en een gevoel als gast welkom te zijn.

Het waren een aantal ervaringen die de keurmeesters van de Café Top 100 2019 opdeden bij hun bezoeken aan De 12 Balcken en De Slock in Den Burg. Met resultaat: De 12 Balcken stond afgelopen week op plek 31 in de lijst en De Slock op de 35ste plaats. De laatste staat voor de tweede keer in de Café Top 100 (vorig jaar ook 35ste) en de Balcken staat er al jaren in.

De jury meldt zich bij binnenkomst in De 12 Balcken van Co Vermue en Carolien van Wijnen direct thuis te voelen. "We zitten hier heerlijk rustig en er komt een mengeling van vaste gasten en toeristen, die genieten van een heerlijke ambiance. De 12 Balcken is precies zo goed als je hoopt." De jury prijst de mooie en aparte flessen bier die in het café staan en is onder de indruk van de schone en uitgebreide toiletgroep en de open keuken in de zaak.

Bij De Slock van Heino Huizing. Sita Mijwaard en Niels Witte zijn de keurmeesters eveneens onder de indruk. "We horen rustige muziek uit de speakers en we zien, naar we menen, voornamelijk eilandbewoners. Achter de bar een grote, uitnodigende glazen flessenkoelkast met 120 speciaalbieren en op de bar twee tapzuilen met in totaal twaalf bieren van het vat. Een vriendelijke medewerker in keurige bedrijfskleding heet ons van harte welkom. Hij zou ons de rest van het bezoek aangenaam bedienen en vakkundig helpen met het ruime assortiment.