Basketballers de Marels verliezen voor het eerst dit seizoen

De tot nu toe ongeslagen Marels speelden zondag uit tegen de koploper MBCA in Amstelveen. Dat het een spannende wedstrijd zou worden stond van te voren vast. Uiteindelijk was MBCA beter in de afronding en won met 52-38.

Zowel de Marels als MBCA waren tot nu toe ongeslagen. MBCA is koploper in de poule, omdat zij twee wedstrijden meer gespeeld hebben. De teams waren dus aan elkaar gewaagd. De eerste minuten was het dan ook vooral aftasten. De eerste score van Gerbrand de Wit was pas in de vierde minuut. De volgende score was ook voor de Marels dus het begin was voortvarend. MBCA kwam wel nabij, maar door de laatste score in het eerste kwart van Joshua Brouwer was er toch een 10-11 voorsprong van de Marels. In het tweede kwart verspeelde de Marels de wedstrijd. MBCA scoorde redelijk maar de Marels zette daar niet genoeg tegenover. In de aanval gingen er te veel passes en schoten mis. Met slechts zes punten voor de Marels en achttien voor MBCA was de ruststand 28-17. Het derde kwart werd goed opgepakt door de Marels. Ze kwamen drie keer terug tot 7 punten achterstand door goedlopende aanvallen met strakke passing. Uiteindelijk scoorden beide teams 10 punten in dit kwart en was het gat dus nog niet gedicht. Het vierde kwart eenzelfde beeld. De lange mannen Gerbrand de Wit en Job Smit werden erg strak verdedigd waardoor ze deze wedstrijd minder tot scoren kwamen. Dat gaf wel de ruimte voor Mats Lüder om te scoren. De verdediging van de Marels was ook best goed maar op de afstandsschoten van MBCA hadden ze geen antwoord. Uiteindelijk wel een leuke pot basketball maar MBCA won met 52-38 vanwege een beter rendement uit de aanvallen. Alle 7 spelers van de Marels wisten te scoren.

Scores: Mart Kikkert 12, Sam Ekker 7, Gerbrand de Wit 6, Job Smit 5, Sven de Jong 4, Joshua Brouwer en Mats Lüder 2.