Het G-team in actie tegen Koedijk in 2018.
Het G-team in actie tegen Koedijk in 2018. Foto: Marja Weijers

G-team krijgt zege ondanks

intocht niet cadeau van Schagen

Terwijl de sint en zijn pieten aanmeerden op Texel, ontmoette het G-team als koploper de hekkensluiter Schagen United G2. De Texelaars wisten in een zwaar gevecht met 0-1 te winnen.

Het G-team begon scherp aan de wedstrijd en dat leidde tot een grote kans voor Adriaan van Liere. Echter zag hij zijn lob centimeters langs de verkeerde kant van de paal gaan. Texel had moeite met het stroeve veld van de thuisploeg, maar hield het achterin goed dicht. Schagen probeerde een paar keer van afstand doel te treffen, maar zag dat hun pogingen simpel gepakt werden. Vlak voor rust was het Haitem Ismail die de score wist te openen. Na een mooie solo schoof de aanvaller de bal koelbloedig in de korte hoek. Na rust was het Schagen die wederom van afstand iets probeerde te forceren. Ook Texel kreeg enkele kansen, maar echt gevaarlijk werd het niet. Door deze zege blijft Texel de koploper. Concurrent KGB verloor hun uitwedstrijd bij Koedijk. De titel is zodoende bijna binnen.