Nils Lely, Hans Vlaming, Jaap Dros, Rikus Kloosterhuis en Hans Hopman speelden werk van Dylan.
Nils Lely, Hans Vlaming, Jaap Dros, Rikus Kloosterhuis en Hans Hopman speelden werk van Dylan. Foto: Gerard Timmerman

Optreden Dylan Band smaakt naar meer

Veel animo vrijdagavond voor het optreden van de Texelse Dylan Band in De Lindeboom.

"Blowin in the wind", "Like a rolling stone", "The Hurricane" en andere klassiekers. Jaap Dros, Hans Vlaming, Rikus Kloosterhuis, Hans Hopman en Nils Lely speelden aan de lopende band nummers van Bob Dylan. Onsterfelijke songs, gecoverd door andere grootheden. Dylan inspireerde bands als de Stones, The Byrds en vele anderen.

Ook deze vijf Texelse gelouterde muzikanten, van wie Jaap Dros al bijna net zo lang meegaat. Ruim zes jaar geleden hielden ze al eens een avond met alleen maar Dylan-nummers en nu dus weer. Dylan gespeeld dichtbij het origineel zoals de grote meester het ooit zelf op de plaat zette. Dan weer gezongen door Dros, dan weer door Hans Hopman. En ook meerstemmig. Een feest van herkenning voor het publiek in de zaal die uitpuilde van de mensen. Vooral een onderonsje van Texelse liefhebbers, menig nummer werd uit volle borst meegezongen. Ze konden er geen genoeg van krijgen. Ook The Hurricane, meerdere malen gespeeld, smaakte naar meer. De kans bestaat dat het niet bij dit eenmalige optreden zal blijven, in de zaal werd volop gespeculeerd over een vervolg. Dros zelf hield zich nog op de vlakte.

Het optreden van de Dylan Band was onderdeel van Lindeboom LIVE met een weekend lang live optredens in de Brasserie en Question Plaza.