Afbeelding
Foto: Willem Sangers

Sinterklaas op Texel

Live gespeelde Sinterklaasliedjes, een gezellige sfeer, veel volk op de been en koud maar droog weer.

De omstandigheden waren zaterdag goed voor de intocht van Sinterklaas op Texel. Het was druk op de kade in Oudeschild met kinderen en volwassenen die de Sint binnen kwamen halen. Zowel op de kade als langs de dijk stonden mensen om Sinterklaas welkom te heten.

Rond half één maakte de vrolijk versierde 'Pakjesboot 12' met allemaal zwaaiende Zwarte Pieten zijn opwachting in de haven, waarna de Sint en zijn tientallen Pieten een ronde langs de kinderen maakten.

Diverse kinderen hadden zelfgemaakte tekeningen voor de Sint bij zich, ze gingen graag op de foto met Sinterklaas en Zwarte Piet en Sinterklaas een handje geven hoorde er uiteraard ook allemaal bij. Burgemeester Michiel Uitdehaag zorgde voor de officiële ontvangst van Sinterklaas. De Pietenband zorgde live voor de muziek op de haven.

Na de ontvangst op de haven, ging Sinterklaas door naar Oudeschild zelf, Oosterend en Den Burg om daar zijn intrede te maken. In Oudeschild werd de Sint met een tuk-tuk naar dorpshuis 't Skiltje gebracht.

In Den Burg maakte de Sint op een paard en begeleid door KTF een rondgang door het centrum waarna hij zijn opwachting maakte in het Glazen Paleis in het park. Daar was opnieuw de Pietenband aanwezig om samen met de kinderen Sinterklaasmuziek te maken en te zingen. Presentatrice Janine de Bruijn praatte het geheel aan elkaar.

Zondagmiddag was bij schipbreuk en juttersmuseum Flora aan de Pontweg het Pietendorp van Rotaract Texel. Kinderen konden er 's middags een kijkje nemen bij Sinterklaas en Zwarte Piet en er waren diverse activiteiten voor de kinderen.

Foto's: Willem Sangers, Ed Witte, Anita Huisman en Gerrit Verhoeven.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding