Texel Futsal klopt Feyenoord

De zaalvoetballers van Texel Futsal hebben de kwartfinales van het landelijk bekertoernooi in het zaalvoetbal bereikt.

De Texelaars versloegen vrijdagavond uit in Rotterdam de zaalvoetballers van Feyenoord Futsal waardoor ze een ronde verder zijn. De zaalvoetballers van Feyenoord Futsal spelen in de eredivisie, maar het verschil tussen de spelers van Feyenoord en Texel was niet groot. Feyenoord staat onderin de eredivisie en Texel speelt bovenin de eerste divisie.

Texel miste Lesley Koning, Pieter Jan Eelman en Patryk Nieboer, waardoor een beroep moest worden gedaan op spelers uit het tweede. De eerste kansen in de wedstrijd waren voor Texel, verzilverd door Yorgo Helleman die al snel 0-1 maakte. Feyenoord kwam terug, maar Alex Daalder zorgde voor de 1-2. Feyenoord kwam opnieuw langszij, waarna Rinus Wesselman er 2-3 van maakte en ervoor zorgde dat Texel met een voorsprong de rust inging.

Jesper Arkenbout bracht de voorsprong in de tweede helft naar 2-4, maar vervolgens kwam Feyenoord terug in de wedstrijd met als eindresultaat 4-4 op het scorebord. Dat betekende dat strafschoppen moesten bepalen wie er doorging naar de kwartfinale. Hier kwam even een 'déjà vu' om de hoek voor Texel. De ploeg stond eerder in het veld tegen Feyenoord voor de beker en verloor toen met strafschoppen. De eerste drie strafschoppen brachten geen uitkomst, waarna de ploegen om en om een penalty moesten nemen totdat een ploeg zou missen. Bij de vijfde strafschop van Feyenoord toonde Ali Smit zijn reflexen, waarmee voor Feyenoord een einde kwam aan het bekeravontuur.

Bij de KNVB in Zeist is vandaag (dinsdag) de loting voor de kwartfinales verricht. Die mocht worden gedaan door Texel Futsal, omdat het één van de opvallende ploegen in de hoogste regionen van het zaalvoetbal is. Coach Martijn de Veij sprak van het weekend de hoop uit een thuiswedstrijd te loten, bij voorkeur tegen een ploeg uit de eredivisie. Texel is dit seizoen overigens niet de enige 'reuzendoder' in het bekertoernooi. Er zijn dit seizoen meer teams uit de eerste divisie die eredivisionisten hebben verslagen, waardoor er nog maar drie eredivisie-ploegen in de kwartfinales van de beker zitten.