Dichter/kunstenaar Willem Broens en Eilanddichter roop organiseren een open podium.
Dichter/kunstenaar Willem Broens en Eilanddichter roop organiseren een open podium. Foto: Open Podium Poëzie

Podiumkunstenaars poëzie in Kastanjeboom

"Dichter/kunstenaar Willem Broens en Eilanddichter roop organiseren het eerste Texelse open podium voor podiumkunstenaars op zondag 24 november van 14:00 tot 16:00 uur in Café de Kastanjeboom. Iedere podiumdiscipline is welkom, mits eigen teksten worden vertolkt.

Broens is curator van de Lezenaar en als kunstenaar gefascineerd door de wisselwerking tussen beeldende kunst en tekst. Roop is naast Eilanddichter bekend van systeemmedia. "Op Texel wordt veel gedaan door eenlingen, maar een plaats waar zij elkaar kunnen ontmoeten, waar nieuw werk voor publiek kan worden uitgeprobeerd, gesleuteld aan de performance, om podiumervaring op te doen, enz. was er niet. Toch is dat wat je als uitvoerend woordkunstenaar wilt: de publieke ruimte in en jezelf zicht- en hoorbaar maken." Die gelegenheid willen Willem en roop bieden met hun laagdrempelige open podium. In Café de Kastanjeboom hebben ze een enthousiaste partner gevonden.

"Er is geen uitvlucht meer: als tekst je ding is, moet je hier zijn. Wij geven niet om ervaring, leeftijd, genres of voorkeuren, bij ons is iedere tekst welkom. Als het metrum maar goed zit. Deelname is gratis, net als de toegang. Aanmelding vóór zondag 24 november bij roop, mail laatsteleugen@gmail.com, tel. 06-57899743 of aan de bar van De Kastanjeboom."